fredag 28. desember 2012

De første uvennproduktene er klare

Hva gjør man med et syntetisk garn som egenlig kjennes litt stikkete? Man slår det sammen med en frøken som pent spør om mamma kan lage klær til Barbie en eller annen gang, og vips er litt garn brukt -og dukkene har fått tre nye antrekk.
Rosa kjole heklet med dobbelt garn, og en liten hvit blomst til pynt.
Det grønne garnet tok slutt da det var et halvt bein igjen på buksa, og da var det bare å klippe av den andre delen og feste tråder med en heklekant i hvitt. Den rosa toppen var egenlig et skjørt, men den passet visst best som sommertopp. Slik kan det gå...
Det grønne og hvite antrekket er videreføring av den strikka lappen som hang fast i garnet. Et par omganger ekstra, en heklekant og opplukking av masker langs kanten. Ribbestrikk oppover til under armen, og vips har dukken en kjole. Det hvite garnet i enkel utgave ble dog litt "gjennomsiktig", og vi kan jo ikke ha noe av at puppene vises... Dermed ble det frem med strikkepinnene, og et sjal ble strikket i full fart.

Nå trenger jeg litt syntetpause, for fingrene mine har en egen evne til å stivne av slikt garn. På tide med litt ullgarn igjen, så kommer flere kreasjoner senere.

Ingen kommentarer: